Livrare gratuită la comenzile de peste 250 de lei!

Cum să-ți îngrijești lumânarea

 

Deși lumânările aduc relaxare, amintiri și confort, flacăra lor poate fi periculoasă atunci când nu este monitorizată corespunzător. Vrem să ne asigurăm că ardeți lumânările cu plăcere și în siguranță, așa că vă rugăm să citiți instrucțiunile pe care le-am pregătit pentru voi. 



 

Înainte de a aprinde lumânarea

Primul lucru pe care vreți să-l faceți este să vă asigurați că fitilul are lungimea potrivită. Vreți ca fitilul să aibă aproximativ 5mm lungime înainte de a arde. Menținerea acestei lungimi va evita formarea de ciuperci, care poate duce la funingine inutilă. Acest lucru controlează, de asemenea, dimensiunea flăcării, permițându-vă să profitați la maximum de lumânare.
Veți dori să tăiați fitilul la această dimensiune pentru fiecare aprindere ulterioară. Vă recomandăm să tăiați fitilurile doar pe lumânările răcite, pentru a preveni căderea resturilor în ceară fierbinte.


Evitați curenții de aer, orificiile de aerisire sau curenții de aer. Acest lucru va ajuta la prevenirea arderii rapide sau neuniforme și funinginei. Ardeți timp de 2-3 ore de fiecare dată când aprindeți lumânarea. Acest lucru va ajuta lumânarea să ardă uniform și nu uitați să tăiați fitilurile înainte de fiecare ardere.


 

În timpul arderii

Nu lăsați niciodată o lumânare aprinsă nesupravegheată sau aprinsă în timp ce dormiți. Dacă aveți de gând să părăsiți camera sau să vă culcați, asigurați-vă că stingeți mai întâi toate lumânările.

Nu atingeți și nu mutați niciodată o lumânare aprinsă. Nu mutați niciodată un vas pentru lumânări când ceara este lichefiată.

Nu ardeți o lumânare până la capăt. Pentru măsuri de siguranță, stingeți o lumânare atunci când mai există ~1cm de ceară în vas.

Stingeți lumânarea dacă flacăra devine prea mare sau pâlpâie în mod repetat. Înainte de reaprindere, lăsați lumânarea să se răcească, tăiați fitilul și verificați dacă nu există curenți nedoriți.

Nu ardeți niciodată o lumânare pe sau lângă ceva ce poate lua foc. Păstrați lumânările aprinse departe de mobilier, draperii, lenjerie de pat, covoare, cărți, hârtie, decorațiuni inflamabile etc.

Nu lăsați lumânările la îndemâna copiilor și a animalelor de companie. Nu așezați lumânările aprinse în locuri unde pot fi răsturnate de copii, animale de companie sau oricine altcineva.

Dacă ardeți mai multe lumânări, așezați fiecare lumânare la cel puțin 8 cm una de cealaltă.

Dacă se formează funingine în interiorul vasului, stingeți lumânarea, așteptați să se răcească, apoi ștergeți cu o cârpă curată umedă. Tăiați fitilul și reaprindeți.

 

Stingerea și păstrarea

Înmuiați fitilul în ceara topită și apoi îndreptați fitilul pentru a preveni fumul și, de asemenea, pentru a preveni stropirea cu ceară fierbinte. Încercați pe cât posibil să nu suflați.

Înainte de a părăsi camera, asigurați-vă că lumânarea este complet stinsă.

Nu atingeți și nu mutați lumânarea până când nu s-a răcit complet.

Dacă nu ardeți des lumânarea, partea superioară va acumula praf și alte particule. Depozitați lumânarea într-un dulap acoperit sau cu capacul de hârtie primit o dată cu aceasta. Dacă observați praf pe ceară, ștergeți cu atenție ceara cu un tampon de bumbac umed înainte de a o aprinde din nou.

Evitați să vă plasați lumânările în locuri în care acestea vor fi direct expuse la lumina soarelui sau la iluminarea interioară puternică.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!